Sabtu, 18 Disember 2010

Jumaat, 17 Disember 2010

Azam Tahun Baru

Azam tahun baru...
Tak kirala tahun hijrah ke tahun masihi. Tapi, tahun ini nak buat kelainan sikit. Biasanya ada azam tapi tidak di suratkan. Kali ini perlu di suratkan kerana menurut orang2 yg dah berjaya... sesuatu azam atau matlamat itu perlu di suratkan supaya menjadi dorongan, semangat dan panduan untuk berjaya.
Tahun ini azam aku nak belajar buat kek. Lepas ada kemahiran itu boleh juga diperluaskan skop menjadi perniagaan ("business"). Samada penjualan kek atau membuka kelas untuk orang2 yang nak belajar buat kek dengan cara online atau offline.
Harapannya agar azam dan cita2ku kali ini mendapat sokongan dan dorongan dari orang2 tersayang. Semuanya sebagai penguat SEMANGAT walaupun sebenarnya sokongan dan dorongan itu hanya 10% dari kejayaan yang bakal dikecapi.
Amin...

Sabtu, 4 Disember 2010

Bila Nak Bermula
Hampir semua dari kita tak sanggup menunggu untuk berjaya, tapi sanggup pula menunggu untuk bermula. Sama je dengan yang menulis nie.. Tapi yg sebenarnya dia takut gagal... Bila gagal semangat pn akan hilang, lalu kecewa. Bila gagal mulala org sekeliling mengata..."tu la... dah cakap jangan buat tp nak juga. haa... sekarang rasakan". Tu yg x nak... Mulala mengungkit macam2... Mungkin sebenarnya nak mencari yang terbaik dan permulaan semangat kearah kejayaan... Jadi, mulakan dengan research dan jangan segan bertanya pendapat orang yang lebih pengalaman dan bersedia untuk bermula...