Ahad, 9 Jun 2013

~12 Tahun yang lalu~

"Cinta jangan engkau pergi jauh dari diriku lagi
Sesungguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa...

Tuhan tolonglah aku
Satukan aku dan dirinya selamanya...

Cinta ku tetap disini
takkan pernah jauh darimu..."
(senikata lagu Setia hujung nyawa)


Pejam celik pejam celik dah 12 tahun rupanya usia perkahwinan kami.  Banyak sgt suka duka yang telah di lalui bersama.  "Ketawa bersama, menangis bersama".   Alhamdulillah... masih bersama... Mudah2an setia hingga ke hujung nyawa...

Sepanjang 12 tahun kami dikurniakan dengan 4 orang cahaya mata and bakal hadir yg kelima tak lama jer lagi.. 12 tahun 5 org kauuu... Menanti satu detik yg kelima akan muncul bila2 sahaja... (sebab hari ni dah 2 hari due...) Hadiah ulangtahun ke 12 ni...

Sudi2lah layan koleksi gambar2 kenangan terindah saya dan suami...

8 Jun 2001 - Tarikh keramat kami di akad sebagai suami isteri.

9 Jun 2001 - Majlis kenduri di Sri Kinta, Ipoh.

 10 Jun 2001 - Majlis kenduri di Rapat Setia, Ipoh.


Terima kasih kepada saudara-mara yg sudi meraikan kami.. mungkin pada ketka itu ada yang kami terlupa untuk ucapkan terima kasih.  Terima kasih sekali lagi.  Doakan kami bahagia hingga hujung nyawa.




Rabu, 15 Mei 2013

~SELAMAT HARI IBU~

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Hari ibu baru jer berlalu.  Macam2 pandangan org tentang hari ibu ni. Boleh diraikan atau tak boleh? Menurut sumber, kata Ustaz Azhar Idrus... "sesiapa yang takut rosak akidah jangan sambut"

Gambar : Sumber Mr.google :)

Sebaiknya utk umat Islam kita ikutlah kata2 nasihat dari orang yang lebih arif. Tak gitu ke?

Kita tak sambut, tak raikan dengan cara Kristian.  Cukuplah sekadar ucapan terima kasih dari anak2 untuk kita yg bergelar ibu ni. Maklumlah, sifat manusia ni sukar sekali untuk berterima kasih sesama kita. At least dlm setahun tu mana2 anak yg teruk sgt nak ucap terima kasih kat ibu dia ambillah kesempatan sehari dlm setahun tu untuk ucapkan terima kasih. Wallahhualam... Harap2 tak de yg memutar belitkan ayat saya ni... huhuhuhu...

Sempena hari ibu yang lepas, anak2 saya adalah yg buatkan kad utk ibu dia org ni... Mari kita tgk hasil kerja  anak2 sy...


yang ni kad ucapan hasil kerja dr Qaisara Adurrah

yang ni pula kad ucapan dr hasil kerja Qaisara Salihah

OK lah jg kannn... at least dia org sampaikan dgn cara mcm ni. Terima kasih anak2 ibu. Moga lepas ni adalah ucapan terima kasih dr mereka bukan hanya pada hari ibu tetapi setiap hari... Amiinn!


Ahad, 21 April 2013

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Lama sungguhlaaa tak post apa2 kat blog ni... hurmmm tu lah dia.. sejak ada facebook ni dok layan yg tu jer lah... lama tak update pape. tapi... selalu dtg jenguk blog ni... dgr lagu hafiz "Untuk Kamu", tambah2 waktu tgh2 malam.. dok sorang2... layannnnnn... dengar surah yasin ms bangun pagi dan sebelum tidur... tgk friends yg sudi singgah kat blog ku yg tak seberapa ni... maklumlah, budak baru belajar... tak de yg super2 cam org dah biasa dgn blogkan... nak tambah yg baru pn terkial2...

Idea bnyk nak kongsi, cerita banyak nak cerita.. masa jg yang menentukan segalanya... EH! masa yang menentukan ke kita yg kena menentukan masa? Pandai2lah kita uruskan masa kita yer..

Dah masuk bulan April dah tahun 2013 ni... Mcm2 cerita tahun 2012 pn masih bermain dalam kepala ni... terpahat terus kot dlm kepala ni... macam2 kisah suka duka dok ada... semuanya mengajar kita erti dewasa... yg mana baik kita jadikan rujukan... yg buruk pn kena jadikan rujukan juga supaya next time tak buat lg...

Cukuplah dulu entry pertama untuk tahun 2013 ni... nanti sy update kemudian...

Untuk entry kali ni, sy tinggalkan kata2 ini untuk renungan  kita bersama....