Catatan popular daripada blog ini
~Produk Amway sangat menjimatkan~
Produk Amway sangat menjimatkan? Adik : Ish! Ye ke? Kak :Tak caya, cubalah dulu. Adik :Tapi barang Amway mahallah. Kak : Dah pernah cuba tak? Adik : Tak pernah.. Kak : Cuba pakai 1 barang dulu. Pastu baru nilai, boleh? Adik : Ermmmm.. nanti saya tanya suami dululah.. Itulah saya dulu masa mula2 diperkenalkan ke dlm dunia Amway. Semuanya negatif. Selalu tertanya, kenapa barang dia mahal sgt. Sampailah suatu hari tu, apabila kupon diskaun 10% utk ahli baru hampir tamat, saya pn memujuklah si suami untuk mencuba pakej diskaun tu yg terdiri dari kelengkapan rumah ( home care ) dan kelengkapan peribadi ( personal care ). Elok pl tu kena dgn time suami baru gaji.. Hehe.. bodek2 la sikit... Excited jg nak mencubanya. Mula2 pakai rasa mcm best je, tp x berani nak bersuara takut suami cakap kita pl lebih2 pasal suami saya ni mmg sgt negatif dengan benda2 MLM ni. Dalam masa seminggu lepas guna tu suami saya mula bersuara, katanya bagus jg barang Amway ni, terutama ubat gigi. ...
Pop Corn Dari Pressure Cooker
Bahan2 1. Marjerin 2. Biji Jagung pop corn 3. Madu manuka Cara2 1. Panaskan pressure cooker dgn menekan button 'stir fry' (ingat periuk jgn ditutup) 2. Cairkan 2 sudu besar marjerin. 3. Marjerin dah betul cair masukkan biji jagung pop corn. Byknya bergantung pada marjerin yg dicairkan tu. Biar semua biji jagung tu di seliputi marjerin. 4. Offkan pressure cooker (langkah ini kena buat x blh miss) 5. Tutup periuk. (Kena keluarkan angin panas baru blh tutup periuk) 6. Tekan button High Pressure dgn bacaan 1 minit dan on. 7. Akan dengar bunyi "pop" dlm periuk menandakan biji jagung tlh pecah. Kalau bunyi "pop" dh x de walau pun masa blm tamat off kan sahaja, utk mengelakkan biji jagung dari hangus. 8. Proses biasa sebelum buka penutup pressure cooker kena keluarkan angin panas dulu. 9. Tuang pop corn dlm bekas lain. 10. Panaskan semula periuk dgn button stir fry.(INGAT! jangan tutup periuk bila guna function stir fry) 11. Cairkan satu sudu ...
Ulasan